Aréna Savaria

A csarnok

Arena Savaria

Cím9700 Szombathely, Sugár út 18.

Telefon+ 36 94 513 742

Férőhely3500 fő (mind ülő)

küzdőtér mérete54×36 méter

Átadás éve2006.

Bepillantás

A 2006-os építésű létesítmény egy lakóövezet légköréhez igazodva nem hivalkodó, mondhatni visszafogottan elegáns. Középület jellegére erősít rá a közvetlen környezete: natúr beton térburkolat, fekete műkő padok, fém kiegészítők, melyek kiemelkedő, európai minőségű teret alkotnak a határozott geometriai formájú csarnokkal.
Anyaghasználatát tekintve kettősség jellemzi az épületet, a látszóbeton és fa keveréke egy barátságos légkört teremtve tud érvényesülni a belső térben. Baróthy Anna üvegművész üvegplasztikái fokozzák az épület építészeti transzparenciáját.
Használatát és szerkesztését tekintve tiszta és egyszerű, sallangoktól mentes. A belső tér három irányú megközelítése (közönség forgalom, sportolói forgalom és eszközszállítás) és használati útvonalai elkülönülnek, mi több, ahogy Golda János fogalmaz:

„A menekülő útvonal megformálása annyira szép, hogy csak sajnálni lehet, hogy nem része a hétköznapi használatnak” (MÉ, 2006/3).

A „minimal art” hazai kiemelkedő példája, nem véletlen tehát, hogy 2007-ben Pro Architectura díj elismerésben részesült.

Forrás: hazai.kozep.bme.hu

Pályarendszabály

 1. A sportrendezvény résztvevője a jegy vagy bérlet megvásárlásával, vagy a belépésre jelentkezéssel a pályarendszabályokat magára nézve kötelezőnek fogadja el.
 2. A résztvevő a sportrendezvény helyszínére akkor léptethető be, ha:
  2.1. nem áll eltiltás, kitiltás vagy kizárás hatálya alatt;
  2.2. érvényes belépőjeggyel, bérlettel vagy más, belépésre jogosító igazolással rendelkezik;
  2.3. a beléptetéskor a belépőjegyen, a bérleten, a klubkártyán vagy a kiállított igazoláson szereplő személyes adatok
  megegyeznek a személyazonosság igazolására alkalmas igazolványában szereplő adatokkal;
  2.4. nem áll nyilvánvalóan alkohol, kábítószer vagy más bódító hatású szer befolyása alatt;
  2.5. ruházatának- és csomagjainak átvizsgálásához hozzájárul;
  2.6. nem tart magánál
  – ételt, italt, kábítószert,
  – nehezen kezelhető, a szék alatt biztonságosan el nem helyezhető olyan tárgyat, amely a sportrendezvény megtartását, továbbá mások személyi- és vagyonbiztonságát veszélyezteti, a játékosokat vagy a hivatalos személyeket, más nézők szórakozását megzavarhatja, illetve a mérkőzés rendjét megzavaró cselekményre felhasználható,
  – olyan tárgyat, amelynek birtoklását jogszabály, illetve a sportrendezvényre való bevitelét a szervező megtiltotta, illetőleg ezeket a rendező felszólítására nem távolítja el, vagy nem adja át;
  2.7. nem tart magánál mások iránti gyűlöletre uszító, politikai tartalmú, vagy másokat megbotránkoztató tartalmú feliratot, zászlót vagy jogszabály által tiltott önkényuralmi jelképet, továbbá nem visel ilyen ruházatot;
  2.8. nem tart magánál promóciós vagy kereskedelmi célú tárgyat, kivéve, ha erre vonatkozóan a szervező engedélyével rendelkezik;
  2.9. nem tart magánál videokamerát, vagy bármilyen professzionális fényképezőgépet, illetőleg ezeket a rendező felszólítására nem távolítja el, vagy adja át, kivéve, ha erre vonatkozóan a szervező engedélyével rendelkezik;

TOVÁBB …

Tudnivalók a sajtó munkatársainak

A sajtó munkatársai az aktuális (beleértve a bajnoki és a nemzetközi) mérkőzést megelőző napon, legkésőbb 22 óráig akkreditálhatnak, kizárólag a press@falcokc.com e-mail címen.

A határidők után érkezett akkreditációkat technikai okokból, az objektív és szubjektív körülményektől függetlenül, egy médium képviselőitől sem áll módunkban elfogadni.

Klubunk a személyes adatokat – az irányadó adatvédelmi előírásokkal egyezően – harmadik félnek nem továbbítja. Az akkreditált újságíróknak joguk van a számukra kijelölt munkahelyeket igénybe venni és ott dolgozni, ugyanakkor kötelesek a sportrendezvény látogatásával kapcsolatos szabályozást maradéktalanul betartani. A fotósok munkavégzésük során működésükkel nem zavarhatják a televíziós közvetítést, nem akadályozhatják az MKOSZ és a FIBA hivatalos médiafelületeinek láthatóságát.

A sajtótátékoztatót a mérkőzés lefújását követően 15 perccel, a vendég szektor alatt található sajtóteremben tartjuk.

A Falco KC Szombathely, mint az adott esemény szervezője, fenntartja a jogot arra, hogy minden olyan akkreditációs kérelmet – indoklás nélkül – elutasítson, amelynek benyújtója korábban a klub hírnevét, üzleti és egyéb érdekeit sértő tartalmat tett közzé, osztott meg.

Parkolás

50 parkolóhely áll rendelkezésre a csarnok mellett.

Aréna Savaria Gallery