BENÉNEK VANNAK BEVÁLT KEDVENCEI, DE TÖREKSZIK A VÁLTOZATOS TÁPLÁLKOZÁSRA

Sziasztok Falco-Szurkolók!

Kovács Benedek vagyok, és a szokásoknak megfelelően ezen a héten én írok arról, hogy mit, mikor, hogyan eszek. Persze nem megyek bele nagyon a részletekbe, remélem azért tudok egy-két újat mondani Nektek. Talán két dolgot tudok kiemelni az étkezéseimmel kapcsolatban.

1. Legyen mindig reggeli, anélkül nem is tudom elkezdeni a napom. Ez számomra a legfontosabb étkezés, hiszen beindítja a biológiai folyamatokat az alvás után.

A 2. is hasonlóan nem nagy ördöngösség, igyekszem többször, többfélét enni. A napi 4-5-szöri étkezést tartom, hogy egész nap tudjam tartani az energiaszintet és ezt csak a megfelelő időközönként bevitt tápanyaggal lehet. Néha az edzések miatt a tízórai kimarad, de akkor is van valami, amit edzés előtt, vagy közben el tudok fogyasztani.

Amit talán kevesebben tudtok rólam, de nagyon szeretem a kondiedzéseket is. Háromféle edzésünk van a héten. Erőnléti (kondis), taktikai (tape) és egyéni képzés. Ezek közül a kondiedzések egy más fajta terhelést adnak, ilyenkor kicsit el lehet szakadni a kosárlabdától. Emellett nagyon jó stresszoldó is, le lehet vezetni a felgyülemlett feszültséget úgy, hogy közben még fizikálisan is fejlődsz, látod a beletett munka eredményét. Általában az ilyen edzések után fehérjét szoktam inni, a kedvencem a csokis, de az epres kivételével bármilyen ízt szívesen fogyasztok.

A fehérje mellett vitaminokat, ásványi anyagokat is szedek napi rendszerességgel, például C-és D vitamint, szelént, vasat, magnéziumot és még sorolhatnám. Ennyi edzés mellett szükségünk van ezekre a készítményekre, hiszen csak az ételekből nem lehet bevinni a szükséges mennyiséget ezekből.

Mérkőzésnapokon megvan a szokásos rutinom, ilyenkor mindig roston csirkét eszek rizzsel és zöldségekkel. Ebben meg van minden tápanyag, ami kell ahhoz, hogy elég energiám legyen a meccsre.
Ezen kívül egy kisebb bűnöm van: eléggé édesszájú vagyok. Persze ez nem azt jelenti, hogy naponta táblacsokikat eszek, de ha megkívánok egy kis édességet, akkor nem vonom meg magamtól. Majd idővel, amikor már nem égetek el ennyi kalóriát az edzésekkel, még jobban kell figyelnem a mértékre, de remélem, ez még azért odébb van!

Mára ennyi Falco-fanok, elköszönök!

Jövő héten más valaki érkezik, Pacsi