Deontae Hawkins hisz az erőnléti edzésekben

Hé, Falco-szurkolók!

Örülök, hogy mesélhetek nektek egyest s mást a hétköznapjaimról, különösen most a táplálkozási és edzési rutinjaimat osztom meg veletek.

Szerintem, ahogy sok sportoló, így én is próbálok, minél több természetes fehérjét bevinni a szervezetembe, ezért főleg lazacot, csirkét és garnélarákot eszem. Ezekben a fehér húsokban, sok a tápanyag és még több a fehérje, ami segíti az izomműködést és a regenerációt. Köretnek általában nyers, vagy párolt zöldséget eszem, illetve néha egy kis tésztával dobom fel a főétkezéseket.

Azért tartom fontosnak az egészséges, tiszta étkezést, mert ettől rengeteget kapsz vissza a pályán. Például meccsnapok előtt több vizet iszom, hogy hidratáltabb legyek a mérkőzésre, és fel legyenek töltve a raktáraim. Hazai meccsek előtt szeretek én főzni magamra, mert akkor tudom, hogy biztos, úgy és olyat eszem, ami jót tesz nekem és a játékomnak. Általában csirkét szoktam sütni, főzök ki hozzá tésztát és hogy ne legyen túl száraz, mindig csinálok hozzá besamelmártást. Persze, ekkora terhelés mellett szükségünk van táplálékkiegészítőkre. Én, az erőnléti edzőnktől kapott tanácsok alapján rendszeresen szedek multivitamint és c-vitamint, de a myprotein jóvoltából sokkal több opciónk is van.

A táplálkozás mellett szerintem kevesen gondolnánk, hogy a szezon közben elvégzett erősítő edzéseknek mekkora jelentősége van. Ez is a kosárlabda része, én személy szerint nagyon fontosnak tartom. Egyrészt prevenció, hiszen fel kell készítenünk a testünket érő terhelésre.

Nagyon szeretem a mostani programunkat. Nem dolgozunk nagy súlyokkal, sokkal inkább a finomhangolás megy a konditeremben, hogy készen álljunk a játékra!