Egy kiváló kezdeményezés keretében látogatják a helyi iskolákat a Falco játékosai – BB1.hu

Babos Péter segítségével foglaltuk össze a Falco-Vulcano Energia KC Iskola programját

A BB1 újságírója játékosunkkal, Krivacsevics Márkóval, két résztvevő iskola tanárával, szervezőjével Hollósy Krisztinával, Szabó Tamással és csapatunk marketing-menedzserével „ült össze” egy hosszabb beszélgetésre.

Krivi kiemelte, hogy mennyire jó érzés volt találkozni a gyerekekkel és örömet okozni Nekik, valamint fontosnak tartja, hogy inspiráljuk a gyerekeket, akár a sportban, akár az élet más területein is.

Szabó Tamás, a Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola tanára hozzátette: „Zseniális ötletnek tartom a klub részéről, hogy lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek mérkőzésekre is kilátogassanak. Mi hétvégén pont a DEAC elleni, harmadik mérkőzésen vettünk részt. Ennek köszönhetően nagyon sok gyerek jött már úgy vissza, hogy ők már mennek Falco-meccsre, emellett a csapat mintát és életstílust ad nekik és ehhez hozzájárulnak a játékosok is.”

Hollósy Krisztina szervezésének köszönhetően a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjai egy edzést is meglátogattak. Ő, így foglalta össze az élményeket: A csoport kettéosztása után megnézhettük a Falco öltözőjét, ahol Tóth Dávid, majd Tanai Zoltán mesélt nekünk a berendezési tárgyakról és a játékosokról. Utána átmentünk a Falco edzőtermébe, ahol Laki Ádám előadást tartott a fiúk erőnléti edzéseiről (ki-mennyi súllyal dolgozik), és megnézhettük a sporteszközöket. 

Végül marketing menedzserünk foglalta össze a program értékeit: „Nekem személy szerint a DEAC elleni 3. mérkőzések állt össze, hogy mit is indított el ez program. Ehhez kellett a vezetősége, a srácok, és az edzőink nyitottsága, a pedagógusok rugalmassága és plusz munkája. Kedden az iskola program keretében közel 200 gyerek érkezett az Arénába majd a vezérszurkoló segítségével EGYÜTT szurkolt MINDENKI. Szeretnénk a következő szezonban is folytatni, ha úgy alakul egy szorosabb menetrenddel nehezebb lesz nekünk Iskolába látogatni, de nyitottak leszünk rá, valamint az Aréna kapui nyitva állnak az iskolák előtt, ha edzést, vagy meccset szeretnének látogatni.”

A teljes cikk, IDE KATTINTVA érhető el.