Trey Diggs érkezik Zach Brown helyére

Az 1999-es születésű játékosnak karrierje során ez lesz a 3. klubja. Trey az egyetemi éveit a Bowling Green Falcons-ban töltötte, ahol 88 mérkőzésen lépett pályára. Mindhárom egyetemi évében bőven 30% felett triplázott, sőt első-két szezonjában 39,1%, valamint 37,8%-kal célzott távolról. Profi karrierjét a holland első osztályban, a Zeeuw & Zeeuw Feyenord csapatában kezdte meg, ahol a 2022/23-as szezonban 18,4 pontos átlagot produkált, mellette pedig 5,1 lepattanót is leszedett.

A 25 éves légiós az elmúlt szezont a lengyel elsőosztályban, a Twarde Pierniki Torun csapatában töltötte. Többek között játszott Váradi Benedek ellen is. A Trefl Sopot elleni mérkőzésein átlagban 10,5 pontot és 2 lepattanót szerzett.

Trey egy, a triplavonal mögül nagyon veszélyes játékos, aki az előző szezonban 37,7%-kal célzott „kintről”. Lengyelországban meccsenként majdnem 7 triplát (6,9 próbálkozás/bajnoki) emelt rá, legjobb meccsén rögtön 13-at, amiből 9-et értékesített is.

Milos Konakov így értékelte Trey Diggs leigazolását: Nem volt könnyű dolgunk, hogy Zach szerepére megfelelő játékost találjunk, de úgy érzem, jó döntést hoztunk. Fontos volt, hogy gyorsan tudjunk döntést hozni, mert így Diggsnek is több ideje lesz beilleszkedni a csapatba, és néhány edzőmeccse is lesz az első bajnokin előtt. Az új játékosunknak van már európai tapasztalata, hiszen tavaly a lengyel bajnokságban játszott. Fizikális és jól triplázó játékos. Hajrá Falco! Hajrá Szombathely!