Boris Barac hisz az egészséges étkezésben

Sziasztok Falco-szurkolók!

Talán nem is sejtitek, de nekünk, kosarasoknak talán a legfontosabb edzések a konditeremben zajlanak. Hogy miért? A felkészülési időszakokban itt tudjuk felépíteni magunkat az előttünk álló szezonra. Különösen igaz ez az idei bajnoki évre, amiben rengeteg mérkőzésünk volt és még lesz is. Persze nagyon fontosak a taktikai edzések, és az egymás elleni játékok, de hiába vagy taktikailag felkészítve, ha a tested nem képes rá. Akkor az nem sokat ér, ugye?

A szezon közben persze nem emelgettünk óriási súlyokat, vagy guggolunk száz kilókkal, de igenis fontos, hogy megadjuk a testünknek, az izomzatunknak az alaptónust.

A fizikális felkészítés mellett – de mondhatnám úgyis, hogy emiatt – odafigyelek az étkezésre is. Az egészséges táplálkozás sokat segít nekünk, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból. Én általában fehér húsokat eszem rizzsel vagy tésztával. Előbbiek jó fehérje forrást biztosítanak, míg a rizzsel, tésztával a szükséges szénhidrátot tudom bevinni a szervezetembe. Meccsnapokon is ezt kombót választom, mert szeretek könnyed ebédet enni.

Persze az egészséges táplálkozáshoz hozzátartozik a változatosság, ez segít, hogy minden tápanyag a rendelkezésünkre álljon. A fő étkezésekhez sok friss zöldséget szoktam enni, míg edzések előtt különféle gyümölcsöket fogyasztok. Persze a vitaminok se maradhatnak el. Ezzel sok dolgom nincsen, hiszen Ádi – a csapat erőnléti edzője – mindig összekészíti a havi adagot, így tudom, hogy mit, mikor kell bevennem.
Azért nem kell megijedni, én sem vagyok robot. Szeretem a finom, kicsit zsírosabb, fűszeresebb kajákat is. A kedvencem egy igazi horvát specialitás a sarma. Igazi jó húsos, zsíros étel, – hasonlít a töltött káposztához – amit főleg pihenőnapokon, vagy a nyári szünet során szoktam fogyasztani.