Keller Ákos a tudatos táplálkozásról

Keller Ákos

Régóta benne vagyok a kosárlabda vérkeringésébe, így joggal mondhatom, hogy az edzések mellett fontos az is, hogy a pályán kívül mit teszünk a testünkért. Én főleg a megelőzésben, valamint a mentális felkészülésben hiszek.

Az edzések előtt igyekszem időben – akár 1 órával a kezdés előtt -megérkezni, és felkészülni rá. Ilyenkor végig gondolom, hogy milyen edzés lesz, rendezem a gondolataimat. Azért érkezek ilyen hamar, hogy egy kis időt egyedül legyek, ez számomra fontos. Persze, így az edzések előtt más, kiegészítő gyakorlatokra is marad időm. Minden edzés előtt bemelegítő, és nyújtó gyakorlatokat végzek, pont azért, hogy a testem is megfelelő állapotban legyen. Ez nem azt jelenti, hogy elvakultan betartok minden étkezési tanácsadást… szerintem az étkezések azért vannak, hogy azokat élvezzük.
Én nem vagyok olyan típus, aki képes lenne minden nap csirkét és rizst enni. Beleőrülnék… szeretek változatosan étkezni. Naponta nagyjából 4 fő étkezésem van, de esténként a filmezéshez azért szoktam enni egy kis nasit. El sem tudjátok képzelni, hogy mennyire édesszájú vagyok. Rengeteg opció van a myprotein oldalán, de én ebben régimódi vagyok. Az édesség legyen édesség. Gyakran előfordul, hogy inkább kevesebb köretet (rizst, krumplit, tésztát) eszek, csak azért, hogy több hely maradjon a desszertnek. Amúgy sem eszek sok kenyeret, így a szénhidrát raktárt mással, máshogy kell feltöltenem. Néha ezt sörrel pótlom (nevet)…

A napi étkezésimhez hozzátartozik, a rendszeres vitamin bevitel. A klasszikus c, d, multivitamin triumvirátus mellet, magnéziumot, kalciumot is szoktam bevenni. Utóbbiak a regenerálódás mellett a mentális higiéniában is segítenek. Az ízületek megóvásáért pedig glükózamint és kollagént szedek, ezt is napi szinten. Összességében elmondható, hogy klasszikus táplálékkiegészítők mellett a szükséges tápanyagokat a konyhaasztalról szoktam bevinni. Nagy ritkán iszom egy-egy fehérje shaket, de ez nagyjából havi 1 alkalom.

Személy szerint nekem az legfontosabb, hogy odafigyeljek a testemre, és ebben a változatos táplálkozás a fent felsorolt vitaminok és az ásványi anyagok segítenek.